mandag 3. mai 2010

Norwegian Wood

Norwegian wood er et prosjekt som ble startet fordi Stavanger ble valgt til å være kulturhovedstad i år 2008.
Det er et byggeprosjekt, der en skal bruke hovedsaklig tre, som byggemateriale.
Stavanger og Norge i det hele har jo en rik tradisjon på bebyggelse i tre og dette prosjektet er for å videreføre eller bringe tilbake tre som byggemateriale. Det er et fint prosjekt synes jeg da ikke absolutt alle bygg trenger å være i glass og stål.
I dette prosjektet er det f.eks. laget en "blokk" i tre. Dette er noe som ikke hadde blitt gjort før og det var mange problemer som måtte løses med bærestrukturer osv. Dette bringer teknologien videre og kanskje kan komme til bedre løsninger på hvordan bygg kan bygges, også med "vanlige" materialer.
Prosjektet tok for seg å designe og bygge 15 bygg i tre, som også skulle være miljøvennlige, ved å være lavutslippsbygg, alle i Stavanger området.
Her er bilder av noen av dem.
Dette er bilde av Eiganes park, som faktisk vant en byggeskikk pris.
Disse byggene har fått god kritikk og er godt likt av allmennheten.

Disse bildene er av "Lanternen" i langgata. Dette er vell det prosjektet som har fått mest pes av folket. Mange mener at det var en fiasko og at det ikke så fint ut i det hele tatt. Mange var opprørte over at kommunen brukte over 8 millioner på dette bygget, som egentlig ikke er noe mer enn et tak som gir ly mot regnet.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar